Lyssna på sidan eller markerad text med ReadSpeaker

Så här arbetar vi med specialkoster

Elever erbjuds specialkost av medicinska, etiska eller kulturella skäl.
En specialkostblankett ifylls av elev eller målsman vid medicinska skäl för att inga missförstånd ska uppstå.
Blanketten finns att hämta hos klassföreståndaren som sedan lämnar över kopian till köket och skolhälsovården.

Glutenintolerans, komjölksproteinallergi, fiskallergi, laktosintolerans är några vanligt förekommande specialkoster. Eleverna som får specialkost ska få mat som är så lik basmatsedeln som möjligt.

I upphandlingsarbetet väljer vi ut de produkter som köken ska använda i sin matlagning. Det vi tänker på är att sortimentet är så rent som möjligt från allergener, onödiga tillsatser och färgämnen.

Vi för ständiga dialoger med livsmedelsindustrin för att påverka att produkterna ska vara så rena som möjligt.

Senaste publiceringsdatum: 2017-03-22

Telefon: 0144-353 00  |  E-post: odeshogsbostader@odeshog.se  |  Fabriksvägen 5, 599 33 Ödeshög