Kommun & politik
- Agenda 2030
- Aktuella beslut i korthet
- Anslagstavla, officiell
- Beslut, insyn och rättssäkerhet
- Dialog och synpunkter
- Diarium och arkiv
- Flytta hit eller nyinflyttad
- För dig som är förtroendevald
- Kommunens organisation
- Kommunfakta
- Kontakta oss
- Kvalitet och statistik
- Måltider inom kommunen
- Möten, handlingar och protokoll
- Press och informationsmaterial
- Självservice
- Trygg och säker
- Vision 2040
Måltider inom kommunen
Vi vill att maten ska smaka gott, vara säker, näringsriktig, tillagas på ett hållbart sätt med hållbara råvaror samt att hela måltiden blir en trivsam upplevelse. Vårt arbete utgår från kostpolicyn.
Inom kommunen finns det två produktionskök samt fyra mottagningskök där medarbetarna jobbar med att servera cirka 1 100 luncher per dag.
Närproducerade livsmedel och "Från jord till bord"
Vi har minst 30 procent närproducerad livsmedel. Det innefattar både konventionella och ekologiska livsmedel.
Vi arbetar med konceptet "Från jord till bord" vilket syftar till att öka förståelsen hos barn och elever för matens väg fram till tallriken och vilka aspekter som påverkar odling, produktion, transporter och tillagning.
Så tillagar vi lunchen
Våra kockar lagar så mycket mat som möjligt från grunden. Våra produktionskök lagar och serverar kompletta måltider som sedan levereras varmt till ett närliggande mottagningskök. I mottagningsköken kokar vi potatis, ris och pasta samt gör sallader på plats i köket.
Matsedlar
Matsedlarna planerar av kostchefen och måltidsansvariga och är näringsberäknad. Vi använder oss av Livsmedelsverkets rekommendationer samt erbjuder ett vegetariskt alternativ till lunch för eleverna i skolan.
Inom stöd och omsorg finns särskild matsedel för de boende och för mat som distribueras.
På skolmaten.se kan du se matsedeln för måltider inom skola och barnomsorg. Du kan också ladda hem appen till din mobiltelefon från App Store eller Google Play.
Solgårdens matsal på Tranåsvägen 8 är öppen för allmänheten. Matsedel för Solgårdens matsal.
Säker mat
Ingen matgäst ska bli sjuk, skadad eller lurad av den mat som vi serverar. Det ställer stora krav på våra medarbetares kunskaper om säker mat och matlagning. Alla kök har ett egenkontrollprogram med bra rutiner för arbetet och för kontroll av kritiska moment. Miljökontoret kontrollerar vår verksamhet kontinuerligt.
Specialkost
Vi erbjuder specialkost utifrån medicinska, fysiska och psykiatriska funktionshinder samt i möjligaste mån av etiska, religiösa och kulturella skäl.
Kostchef
Espen Rognstad
0144-351 56
espen.rognstad@odeshog.se