Kommun & politik
Här finns resurser och information som både föräldrar och ungdomar kan ha nytta av. Ungdomar behöver en trygg grund i hemmet och i sin egen familj, men har också ofta frågor och funderingar som de vill dela med andra ungdomar, eller med någon vuxen utanför familjen.
SKR - Sveriges kommuner och regioner har tillsammans med ett hundratal aktörer – kommuner, regioner, myndigheter och frivilligorganisationer – tagit fram en omfattande samling råd och länkar till olika former av stöd på projekt Uppdrag Psykisk Hälsas webbplats. Ett urval av länkarna finns på den här sidan tillsammans med en länk till den fullständiga stödlistan hos SKR.
Snorkel erbjuder appar med verktyg, övningar och filmer med tips och stöd för att hantera känslor, nedstämdhet, oro/ångest, stress och självdestruktivt arbete. Utöver det har de hemsidan snorkel.se som riktar sig mot unga, med exempelvis övningar för mindfulness. OBS Ange kod X330 i appen
Ladda ned appen ”Snorkel reglera känslor” för iPhone
Ladda ned appen ”Snorkel reglera känslor” för Android
Ladda ned appen Snorkelövning för iPhone
Ladda ned appen Snorkelövning för Android
Snorkel.se
Svenska kyrkan uppmuntrar människor att fira andakt hemma och finns tillgänglig på nätet. Många församlingar och pastorat sänder gudstjänster och andra evenemang live på webben, på Facebook eller andra media. Gudstjänster är ett sätt för alla, inte bara troende, att känna samhörighet och tilltro till framtiden. Många som är isolerade kan inte mötas i samma rum för att be tillsammans med alla, därför är att ha andakt på nätet ett alternativ.
Svenska kyrkan
En kostnadsfri app och en mobiltelefon är allt du behöver för att delta i den globala skattjakten.
Upptäck Geocaching
Stödlinjen för hjälp vid spelmissbruk. Självtest, självhjälpsprogram och telefonrådgivning. Vi som arbetar på Stödlinjen ger stöd, råd och tips till människor som upplever att spelandet om pengar blivit problematiskt. Vi hjälper också anhöriga till spelare och vi är en informationsresurs för dig som arbetar inom socialtjänst, vård- och behandlingssektorn samt för frivilligorganisationer och allmänheten.
Stödlinjen
Här kan du få stöd om du eller någon du känner har blivit utsatt för sexuella övergrepp eller varit med om sex som inte känts bra. Du kan chatta eller mejla. Novahuset är en ideell förening som erbjuder stöd och rådgivning till personer som har blivit utsatta för någon form av sexuellt övergrepp, oavsett om övergrepp skett online eller offline. Du som anhörig är också välkommen för stöd och rådgivning. Du är alltid välkommen att kontakta oss för stöd, oavsett din ålder eller könsidentitet.
Chatt (måndag, tisdag, torsdag, söndag 19-21)
Mejljour
Stödsamtal
Novahuset
Hjälp och råd om sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL för dig under 18 år.
020 112 100 (måndag-fredag 9-16)
Många fler tips och länkar finns här, på SKRs stödlista för psykisk hälsa för ungdomar mellan 12 och 25 år.
Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad över en kris. Här har vi samlat information och länkar som kan vara till stöd om du eller någon i din närhet är orolig.
En aktiv och meningsfull fritid ökar välmåendet. Därför har vi här samlat tips på aktiviteter som kan genomföras även i coronatider.
Här hittar du som ung svar på vanliga frågor om coronaviruset.
Ödeshögs kommun
Besöksadress: Stora torget 3, 599 80 Ödeshög
Postadress: Ödeshögs kommun, 599 80 Ödeshög
0144-350 00 växel
kommun@odeshog.se