Omsorg och stöd
- Akut hjälp och krisstöd
- Dödsfall och begravning
- Ekonomi och pengar
- Familj, barn och ungdom
- Funktionsnedsättning
- Gör en insats - uppdrag
- Hemlöshet
- Lokala värdighetsgarantier
- Måltider inom vård och omsorg
- Nyanländ i kommunen
- Psykisk ohälsa
- Sjukvård och tandvård
- Skadligt bruk och beroende
- Transport
- Trygg och säker
- Äldre
Måltider inom vård och omsorg
Vi vill att maten ska smaka gott, vara säker, näringsriktig, tillagas på ett hållbart sätt med hållbara råvaror samt att hela måltiden blir en trivsam upplevelse. Vårt arbete utgår från kostpolicyn.
Inom kommunen finns det två produktionskök samt fyra mottagningskök där medarbetarna jobbar med att servera cirka 1 100 luncher per dag.
Närproducerade livsmedel och "Från jord till bord"
Vi har minst 30 procent närproducerad livsmedel. Det innefattar både konventionella och ekologiska livsmedel.
Vi arbetar med konceptet "Från jord till bord" vilket syftar till att öka förståelsen hos barn och elever för matens väg fram till tallriken och vilka aspekter som påverkar odling, produktion, transporter och tillagning.
Så tillagar vi lunchen
Våra kockar lagar så mycket mat som möjligt från grunden. Våra produktionskök lagar och serverar kompletta måltider som sedan levereras varmt till ett närliggande mottagningskök. I mottagningsköken kokar vi potatis, ris och pasta samt gör sallader på plats i köket.
Matsedlar
Matsedlarna planerar av kostchefen och måltidsansvariga och är näringsberäknad.
Inom stöd och omsorg finns särskild matsedel för de boende och för mat som distribueras.
Solgårdens matsal på Tranåsvägen 8 är öppen för allmänheten. Matsedel för Solgårdens matsal.
Säker mat
Ingen matgäst ska bli sjuk, skadad eller lurad av den mat som vi serverar. Det ställer stora krav på våra medarbetares kunskaper om säker mat och matlagning. Alla kök har ett egenkontrollprogram med bra rutiner för arbetet och för kontroll av kritiska moment. Miljökontoret kontrollerar vår verksamhet kontinuerligt.
Specialkost
Vi erbjuder specialkost utifrån medicinska, fysiska och psykiatriska funktionshinder samt i möjligaste mån av etiska, religiösa och kulturella skäl.