Omsorg och stöd
- Akut hjälp och krisstöd
- Dödsfall och begravning
- Ekonomi och pengar
- Familj, barn och ungdom
- Funktionsnedsättning
- Gör en insats - uppdrag
- Hemlöshet
- Lokala värdighetsgarantier
- Måltider inom vård och omsorg
- Nyanländ i kommunen
- Psykisk ohälsa
- Sjukvård och tandvård
- Skadligt bruk och beroende
- Transport
- Trygg och säker
- Äldre
Kontakt för unga
Den här sidan vänder sig till dig som är barn eller ungdom. Kanske behöver du själv eller någon du känner hjälp med något i vardagen. Det kan vara något som hänt eller något du undrar över. Även du som är förälder är välkommen att höra av dig till oss.
Ibland kan vi alla behöva stöd och råd i vår vardag, av olika skäl. Som barn eller ungdom kan du behöva någon att bolla tankar med kring kompisar, skolan, fritidsaktiviteter, känslor eller andra funderingar.
Familj- och ungdomsstöd
Om du behöver någon att prata med så finns vi på familj- och ungdomsstöd här för dig. Familj - och ungdomsstöd är socialförvaltningens öppenvård för barn, unga och familjer. Hos oss kan du få råd och stöd i din vardag.
Läs mer om familj- och ungdomsstöd
Ny e-tjänst inom kort
Med vår e-tjänst som kommer inom kort kan du som ung snabbt komma i kontakt med oss på familj- och ungdomsstöd. Om du beskriver kort vad du vill ha hjälp med, kommer du att bli kontaktad inom 24 timmar varje helgfri vardag. Vi kan ha kontakt direkt genom e-tjänsten nedan eller via sms, telefon eller mejl.
Bris, Barnens rätt i samhället
Till barnrättsorganisationen Bris mottagning i Linköping kan du som är ung få komma och träffa en kurator och få stöd i form av stödjande samtal, familjesamtal, lotsning och gruppstöd.
Du som är under 18 år kan också ringa, chatta, sms:a och mejla med en kurator – dygnet runt, årets alla dagar via den nationella stödtelefonen: 116 111
Vuxna kan dagtid kontakta Bris vuxentelefon och Bris stödlinje för idrottsledare.
Nationella hjälplinjen
Ring 020-22 00 60 för kostnadsfri psykologisk hjälp.
Koll på soc
Koll på soc är en webbplats som svarar på barns frågor om socialtjänsten. Informationen utgår ifrån barns rättigheter och möjlighet till stöd från socialtjänsten.
RFSL
RFSL står för Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter.
HBTQ-jouren
Målgruppen är hbtq-personer som blivit utsatta för trakasserier, hot och våld. Ibland handlar det om brottsliga handlingar, men det behöver inte göra det. Även närstående och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna att höra av sig, samt personer som i sitt yrke möter våldsutsatta hbtq-personer.
Läs mer på HBTQ-jourens webbplats
Rädda Barnens orostelefon
Orostelefonen finns till för barn och vuxna som har frågor om hatbudskap och radikalisering, eller om du kanske själv är involverad i en miljö du vill lämna. Vi finns till för dig som är barn, förälder eller annan vuxen. Vi som svarar i telefonen har lång erfarenhet av att stötta och hjälpa människor i svåra samtal.
Samtalen är gratis och du som ringer får vara anonym. Vi erbjuder även stöd på andra språk. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att ringa, så berättar vi mer.
Orostelefonen är öppen helgfria måndagar 12.00-18:00 och torsdagar 9:00-13:00.
Ring Rädda Barnens orostelefon på 020-100 200
Du kan också skicka e-post på orostelefonen@rb.se – Tänk på att din e-postadress kan avslöja ditt namn.
Läs mer om Orostelefonen om radikalisering på Rädda barnens webbplats
Receptionen socialkontoret
Öppettider:
Måndag - torsdag kl 10-16
Fredag kl 10-15
Lunchstängt kl 12-13
0144-350 03
Telefontider:
Måndag - fredag kl 7.30-16.00
Besöksadress: Storgatan 16, 599 31 Ödeshög
ifo@odeshog.se
Fax: 0144 - 106 90