Omsorg och stöd
- Akut hjälp och krisstöd
- Dödsfall och begravning
- Ekonomi och pengar
- Familj, barn och ungdom
- Funktionsnedsättning
- Gör en insats - uppdrag
- Hemlöshet
- Lokala värdighetsgarantier
- Måltider inom vård och omsorg
- Nyanländ i kommunen
- Psykisk ohälsa
- Sjukvård och tandvård
- Skadligt bruk och beroende
- Transport
- Trygg och säker
- Äldre
Parkeringstillstånd
Rörelsehindrade personer som har svårt att gå kan ansöka om parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Med tillstånd kan man parkera på särskilt anvisade parkeringsplatser som är reserverade för personer med rörelsehinder.
Du kan ansöka om parkeringstillstånd om du har en permanent funktionsnedsättning, antingen som förare eller passagerare. Du ska söka som förare om du själv kör fordonet och som passagerare om du inte kör fordonet själv och har ständigt behov av hjälp utanför bilen.
Parkeringstillståndet är personligt och får bara användas av dig som fått tillståndet.
Ditt parkeringstillstånd förnyas inte automatiskt
Ett parkeringstillstånd gäller i högst fem år, därefter behöver du göra en ny ansökan eftersom tillståndet inte förnyas automatiskt. När du ansöker på nytt tittar vi inte på tidigare bedömning, varje ansökan är ett nytt ärende och tidigare beslut saknar betydelse för den nya bedömningen.
Så här ansöker du
Du behöver intyg från en läkare för att ansöka om parkeringstillstånd för rörelsehindrad.
Handläggningstiden är normalt cirka fyra veckor. Om vi behöver mer information än vad din ansökan anger kan handläggare kontakta dig eller din läkare för kompletterande information.
Borttappat eller stulet parkeringstillstånd
Parkeringstillståndet är en värdehandling som inte bör förvaras synligt i fordonet utom vid parkering. Förlorat eller stulet parkeringstillstånd ska polisanmälas varefter vi spärrar kortet och utfärdar ett nytt. Upphittat parkeringstillstånd lämnas till polisen eller kommunen.
Samhällsbyggnadsförvaltningen
Nämndsekreterare
Mari Bäckström
0144-351 14
mari.backstrom@odeshog.se