Stöd & omsorg
- Akut hjälp
- Ekonomisk hjälp
- Familj, barn och ungdom
- Frivilliga uppdrag
- Funktionsnedsättning
- Gifta sig - borgerlig vigsel
- Hemlöshet
- Hälso-och sjukvård
- Invandring och integration
- Kommunala rådet för äldre och personer med funktionshinder
- Lokala värdighetsgarantier
- Missbruk och beroende
- Psykisk ohälsa
- Självservice
- Socialkontoret och Socialjour
- Trygg och säker
- Våld i nära relation och hedersnormer
- Äldre
Korttidsboende
Korttidsboende är en tillfällig boendeform för dig som har drabbats av sjukdom eller funktionsnedsättning som innebär stora behov av tillsyn och omvårdnad som inte kan tillgodoses på ett tillfredsställande sätt i hemmet.
Om du till exempel efter en sjukhusvistelse inte har möjlighet att med stöd av hemtjänst återgå till din ordinarie bostad kan du ha behov av korttidsboende. Du får då omvårdnad och rehabilitering under en period med målsättningen att bli tillräckligt återhämtad och rehabiliterad för att kunna flytta hem.
Korttidsboende kan också bli aktuellt i de fall du ansökt om särskilt boende men under vänteperioden inte klarar av att bo kvar hemma med stöd av hemtjänst.
Om du vårdas hemma av en anhörig som blir akut sjuk och inte kan ta hand om dig ansvarar kommunen för att du får den omsorg och hjälp du behöver. I vissa fall kan detta innebära en plats på korttidsboendet under den tid som krävs om hjälpen inte kan tillgodoses med hemtjänstinsatser.
Kommunen har sjukvårdsansvar upp till sjuksköterskenivå för alla som bor på korttidsboende vilket innebär att sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast finns tillgängliga och tar ansvar för vård- och rehabilitering. De har ett nära samarbete med omvårdnadspersonalen på enheterna som förutom stöd, omsorg och vardagsrehabilitering också utför hälso- och sjukvårdsinsatser samt träning på delegering.
Vårdcentralens läkare samarbetar med kommunens sjuksköterskor och är tillgängliga efter behov. Om du inte klarar av att besöka vårdcentralen kan läkaren göra hembesök.
Arbetet styr utifrån den upprättade genomförandeplanen som utförs i samband med att man får beslut om insatsen. Vårt arbete genomsyras av kommunens värdegrund och vårt mål att alla ska känna sig trygga och få en meningsfull vistelse.
Korttidsboende Blåklinten
Korttidsboende Blåklinten
0144-351 35
Enhetschef
David Siivonen
0144-350 29
david.siivonen@odeshog.se