Den här nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.
HACCP
Säkra livsmedel med HACCP, vi erbjuder en kurs i HACCP för dig som driver, arbetar inom eller vill starta ett livsmedelsföretag.
Benämningen HACCP kommer från de engelska orden Hazard Analysis and Critical Control Points, identifiering av faror och kritiska styrpunkter. HACCP är en metod som används av företag som tillverkar och hanterar livsmedel. Syftet är att konsumenten ska förses med säkra livsmedel.
Kursen innehåller bland annat:- Bakgrund och teori
- Lagstiftning och ansvarsfrågan
- Produktbeskrivning och lämplig dokumentation
- Grundläggande förutsättningar för hygienisk matlagning.
- Genomförande av faroanalyser för en eller flera livsmedel.
- Utformning av HACCP- plan.
- HACCP-principerna och implementering av systemet
- Hur man effektivt följer upp arbetet och håller systemet levande
- Krav att diplom ska tilldelas deltagare som gått kursen.
Om kursen är full kan du hör av dig till Linnéa Sommar så kan vi sätta upp dig på reservlista.
Målgrupp? För dig som har, arbetar i eller vill starta upp ett företag som hanterar livsmedel på landsbygden i Östergötland.
När? 6 april - sista anmälningsdag den 28 mars 2022
Var? Digitalt, länk till kursen skickas ut några dagar innan kursstart
Anmälan: https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/kalender/kalenderhandelser---ostergotland/2022-03-16-haccp.html
Kostnad: Kostnadsfritt
Tid: 08.30-15.30
Vid frågor: Linnéa Sommar, linnea.sommar@lansstyrelsen.se, 010-223 55 35
Arrangör: Länsstyrelsen Östergötland
Datum: 2022-04-06 · Tid: 8.30-15.30 · Plats: Digitalt