Stöd & omsorg
- Akut hjälp
- Ekonomisk hjälp
- Familj och föräldraskap
- Frivilliga uppdrag
- Funktionsnedsättning
- Gifta sig - borgerlig vigsel
- Hälso-och sjukvård
- Invandring och integration
- Kommunala rådet för äldre och personer med funktionshinder
- Lokala värdighetsgarantier
- Missbruk och beroende
- Psykisk ohälsa
- Självservice
- Socialkontoret och Socialjour
- Trygg och säker
- Våld i nära relation och hedersnormer
- Äldre
Kontaktperson
Det finns vuxna och barn i vår närhet som kan vara i behov en kontaktperson på sin fria tid. Ditt ansvar är i grunden att vara en person som finns där och umgås utifrån personens egna förutsättningar. För ungdomar kan också detta vara ett sätt att få en vuxen förebild att ta del av.
Att vara kontaktperson
Att vara kontaktperson handlar om att vara en positiv förebild som stödjer och motiverar ett barn, ungdom eller ung vuxen samt vuxen.
En kontaktperson är en människa som ställer upp för en annan, som en vän. Ni gör olika aktiviteter tillsammans på fritiden, som att t.ex. gå på bio, spelar fotboll eller gör en utflykt. Det är en ambition att kontaktpersonen delar intresse med barnet/ungdomen/den vuxne. En kontaktperson kan ge stöd och hjälp samt inspirera barnet, ungdomen eller den unga vuxna att pröva nya saker.
Det viktigaste är att ni trivs tillsammans och finner gemenskap. Kontaktpersonens uppdrag omfattar ett antal timmar per månad. Antalet timmar är individanpassat.
Så här blir du kontaktperson
Ta kontakt med socialkontoret (se "Kontakt"). Om du väljer att göra en intresseanmälan tar vi kontakt med dig. Vi kommer att göra en personlig intervju och beställa utdrag ur olika register.
Vi erbjuder stöd och vägledning
Familjehemssekreterare erbjuder stöd och vägledning till dig. Vi har gemensamma träffar eller individuell handledning. Vad som erbjuds beror på dina behov och vad som kan vara lämpligt utifrån barnets förutsättningar.

Möt en kontaktfamilj
Fredrik Nådin och Frida Almroth i Västervik har varit kontaktfamilj i snart ett och ett halvt år. En helg i månaden bor två barn hos dem, en tjej och en kille i olika åldrar.

Möt en kontaktperson
Jens Hoffstedt Andersson är kontaktperson på heltid och har uppdrag i tre olika kommuner i Östergötland. För Jens var valet att bli kontaktperson naturligt eftersom han arbetat med människor hela sitt arbetsliv.
Receptionen socialkontoret
Öppettider:
Måndag - torsdag kl 10-16
Fredag kl 10-15
Lunchstängt kl 12-13
0144-350 03
Telefontider:
Måndag - fredag kl 7.30-16.00
Besöksadress: Storgatan 16, 599 31 Ödeshög
ifo@odeshog.se
Fax: 0144 - 106 90