Den här nyheten är äldre än 6 månader och kan därför vara inaktuell.
Kan industrins överskottsenergi skapa nytta för livsmedelsproduktionen?
Vi får många frågor från olika håll om företag och industrier som har överskottsvärme och vill använda den till växthusodling, fiskodling eller annan livsmedelsproduktion. I detta seminarium presenterar vi några sådana case, och vill bidra till att föra samman "energiägare" med odlare.
Seminariet är ett samarrangemang mellan Vreta Kluster, Cleantech Östergötland och Energikontoret Östergötland.
Program
08.30-09.00 Registrering och kaffe
09.00-09.10 Välkommen & inledning- Helene Oscarsson, Vreta Kluster & Ian Hamilton, Cleantech
09.10-09.30 Exempel på affärsmodeller - Mats Eklund, Linköpings universitet
09.30-10.00 Överskottsenergi från Billerud Korsnäs blir tomater i Frövi - Fredrik Indebetou, Wa3rm
10.00-10.20 Överskottsenergi från halvledartillverkning till användning i hållbar livsmedelsproduktion - Joachim Tollstoy, Teksic
10.20-10.40 Cirkulära affärer med restflöden - exemplet växthusodling - Adam Hedbeck, Tekniska Verken
10.40-11.00 Paus
11.00 -11.20 Växthusodling - teknik, affärsmodell, volymer, energibehov - Marcus Söderlind, LRF Trädgård
11.20-11.50 Söderåsens BioParks – Ett exempel på cirkulär livsmedels produktions - Håkan Sandin, Söderåsens BioParks
11.50-12.10 Kundernas intresse för energieffektiv, närodlad mat - (tbd)
12.10-12.30 Paneldiskussion med möjlighet till frågor- vad finns det för utmaningar och flaskhalsar
12.30 Lunch - Vi bjuder alla deltagare på en smakrik lunch
Var? Vreta Kluster AB, Klustervägen 11, 585 76 Vreta Kloster
När? 20 april 2022
Tid: 08.30-12.30
Anmälan: Anmäl dig här
Arrangör? Vreta Kluster, Cleantech Östergötland och Energikontoret Östergötland.
Datum: 2022-04-20 · Tid: 08.30-12.30 · Plats: Vreta Kluster